Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Prosíme pozor – od 01.05.2008 zmena času večerných sv. omši a podujatí na Velehrade! – začínajú už o 19.00…

Pozdravujeme všetkých členov Českej a Slovenskej komunity v Londýne. Počet nás Čechov a Slovákov sa vstupom do Európskej únie 01.05.2004 mnohonásobne zvýšil. Neustále potrebujeme s Božou i Vašou pomocou hľadať nové riešenia, ku ktorým nás privádzajú nové výzvy, skutočnosti a okolnosti.

Chceme Vám všetkým oznámiť, že z dôvodu zaručenia nočného kľudu pre všetkých ubytovaných hostí na Velehrade (t.zn. od 22.00) sme po porade s členmi Správnej rady, výkonného výboru a manažérmi Velehradu dohodli, že večerné sväté omše na Velehrade (v ponelok, stredu, piatok i nedeľu) budú od 1. mája 2008 bývať vždy o 19.00. Nedeľné sv. omše na Velehrade o 09.15 a o 13.00 v Kostole na Melior Street zostávajú v nezmenenom čase.

Jednoducho povedané ide o to, aby sme i všetky aktivity, ktoré počas večerov na Velehrade prebiehajú ukončili do 22.00. Pred každou sv. omšou býva modlitba svätého ruženca a po každej sv. omši posedenie pri čaji. Potom – v pondelok po sv. omši býva nácvik spevu na modlitbu Taize. V stredu po sv. omši mávame chvály a prosby, vďaky i odprosenie k Milosrdnému Pánu Bohu. V párny/sudý štvrtok máme o 19.00 modlitbové a spoznávacie stretko. Každý piatok máme po sv. omši adoráciu Oltárnej sviatosti a potom – na 1. piatok Taize, na 2. piatok biblické stretnutie, na 3. piatok filmový večer a na 4. (5.) piatok stretko “téma zo života”. V nepárnu/lychú sobotu máme o 19.00 modlitbové a spoznávacie stretko pre tých, ktorí nemôžete prichádzať vo štvrtky. Nuž a v nedeľu býva posedenie pri čaji samozrejme o čosi dlhšie, keďže sme sa mnohí nevideli celý týždeň. 

Popritom sa na Velehrade i v Kostole na 14 Melior Street, vykonávajú mnohé aktivity i počas dňa – napr. nedeľné sv. omše na Velehrade o 09.15, na Melior St. o 13.00, vysluhovanie sviatosti, rozhovory, duchovné vedenie a príprava ku sviatostiam počas celého týždňa – na Velehrade, v nemocniciach, vo Vašich príbytkoch a počas nediel i na 14 Melior Street – okrem sv. omše tu máme sväté krsty, vieroučné stretnutia, prípravy ku všetkým sviatostiam a taktiež tu mávame poniektoré soboty i sobáše členov našej komunity atď… 

Každú poslednú sobotu v mesiaci o 14.30 sa na Velehrade uskutočňuje stretnutie SVU – Spoločnosti pre vedu a umenie vo Veľkej Británii. Často sa stretávame v Hyde Parku, kde hrávame futbal, volejbal, mávame i picnic atď., usporadúvame výlety i mimo Londýn – napr. Brighton, Cantenbury, Portsmouth, Hastings, Oxford. Každoročne mávame “Duchovnú oslavu Sedembolestnej Panny Márie i Svätého Václava, Svätojánsku púť, Valentínsky večer, majáles, Katarínsky ples atď.” Bez pomoci Vás všetkých by jednoducho naša Česká a Slovenská komunita v Londýne nemohla vykonávať to poslanie, ktoré z Božej milosti a s Božou i Vašou pomocou vykonáva.

Ďakujeme Vám všetkým, ktorých poznáme, za Vašu pomoc a spoluprácu i spolupatričnosť! Ďakujeme taktiež Vám všetkým, ktorých síce osobne nepoznáme – a predsa cítime – ako veľmi nám všetkým pomáhate! Buďte si istí, že o Vašej “pomocnej ruke” pre našu komunitu Dobrotivý Boh vie!

Ďakujeme a Pán Vás všetkých žehnaj a ochraňuj!

 

Odpoveď