Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Rozdiely medzi mužom a ženou vo svetle Božieho plánu

Stretnutie mladých na tému Rozdiely medzi mužom a ženou vo svetle Božieho plánu

V našej farnosti sa 28. januára 2010 po svätej omši konalo stretnutie prevažne slobodných chlapcov a dievčat na tému Rozdiely medzi mužom a ženou vo svetle Božieho plánu. Cieľom stretnutia bolo, aby sme sa rozdiely medzi mužom a ženou vedeli vnímať ako súčasť Božieho plánu s človekom. Stretnutia sa zúčastnilo 38 mladých ľudí.

Stretnutie malo štyri časti.

V prevej často otec Štefan Turanský sdb behom pol hodiny predstavil viaceré prvky, ktorými sa medzi sebou líšia muž a žena. Dotkol sa telesnej, psychologickej, rozumovej a duchovnej roviny.

V druhej časti sme sa rozdelili do dvoch skupín: v prvej boli muži a v druhej ženy. Toto zámerné rozdelenie sledovalo konkrétny cieľ: odpovedať na tri základné otázky:

1. Aké pozitívne hodnoty, vlastnosti, postoje… vnímate na mužoch/ženách?

2. Ktoré postoje, vlastnosti by mali muži/ženy zmeniť alebo zlepšiť?

3. Aké sú vaše očakávania voči nim?

V tretej časti bolo vzájomné podelenie sa o tom, čo zaznelo v skupinách. Nechýbala ani veselá a konštruktívna debata a vzájomné počúvanie sa.

Poslednou časťou bola tichá a spontánna modlitba, kde viacerí vyjadrili Bohu svoju vďačnosť a chválu za rozdiely medzi mužom a ženou, ktoré v optike Božieho zámeru nie sú dôvodom na vzájomné nepochopenia, napätia a povrchné obviňovania, ale v prvom sú rade komplementárnymi prvkami, prostredníctvom ktorých muž a žena vyjadrujú tajomstvo jednoty v rozdielnosti Najsvätejšej Trojice.

Všetci účastníci odchádzali zo stretnutia spokojní a v nádeji, že sa podobné stretnutia budú konať aj do budúcna.

httpv://www.youtube.com/watch?v=P3J52MorHRw

httpv://www.youtube.com/watch?v=SUmCRrKYwBQ

httpv://www.youtube.com/watch?v=SYUO4x1c1yQ

Prvé fotky z prednášky nájdete tu… http://jacqueline84.rajce.idnes.cz/Prednaska_-_vztahy,_London_28.01.2011/


Odpoveď