Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

45. svetový deň modlitieb za duchovné povolania – 13.04.2008

Benedikt XVI.: To, čo „ženie“ misionárov, je „Kristova láska“.

Medzi osobami venujúcimi sa službe evanjeliu sú kňazi povolaní zvláštnym spôsobom. Prostredníctvom svojich kňazov je Ježiš prítomný medzi ľuďmi dnešnej doby, až po tie najvzdialenejšie končiny zeme.

Vďaka Bohu, vždy bolo v Cirkvi nemálo mužov a žien, ktorí sa vedení Duchom Svätým rozhodli žiť evanjelium. O týchto apoštoloch našich čias Boží služobník Pavol VI. povedal: „Vďaka svojmu rehoľnému zasväteniu môžu dobrovoľne a slobodne všetko zanechať a odísť hlásať evanjelium až na kraj sveta. Sú veľkodušní a nachádzame ich v misiách často ako predsunuté hliadky, pričom riskujú svoje zdravie a niekedy aj život.“ (apoštolská exhortácia Evangelii nuntiandi, 69).

Aby Cirkev mohla pokračovať vo vykonávaní misijného poslania, ktoré jej zveril Kristus, nemôžeme v kresťanských komunitách zanedbávať výchovu k viere a vo veriacich potrebujeme zachovať živý zmysel pre misijnú zodpovednosť a solidárnu účasť s národmi sveta. Dar viery je pre všetkých veriacich výzvou, aby spolupracovali na evanjelizácii.
Iba v duchovne kultivovanej pôde budú kvitnúť povolania k služobnému kňazstvu a k zasvätenému životu. Kresťanské spoločenstvá, ktoré intenzívne prežívajú misijný rozmer tajomstva Cirkvi, sa totiž nikdy neuzavrú samy do seba. 

Benedikt XVI. 

Odpoveď