Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

NÁSTENKA

Nové správy a informácie do nástenky môžete pridávať cez komentár.

Musíte byť zaregistrovaný/ná pre pridávanie inzerátu na nástenku. (bezpečnostné dôvody)

Email alebo kontakt na seba napíšte priamo do správy.

Nevhodné informácie budú hneď zmazané.

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

383 odpovedí

  1. Zapojte sa aj vy do Sviečky za nenarodené deti
    P:3, 23. 10. 2009 10:05, DOM

    Hlavnou myšlienkou projektu Sviečka za nenarodené deti je spojiť spomienku na všetkých verných zosnulých so spomienkou na deti, ktoré sa nemohli narodiť, lebo zomreli pri potrate. Projekt organizuje Fórum života s cieľom zapojiť do jeho realizácie farnosti, spoločenstvá, rodiny i jednotlivcov na celom Slovensku. Projekt prebieha už siedmy rok počas októbra s vyvrcholením 2. novembra. Je realizovaný s podporou a požehnaním predsedu Konferencie biskupov Slovenska Mons. Františka Tondru.

    Sviečka za nenarodené deti sa organizuje predovšetkým preto, aby si všetci ľudia, v čase, keď sú citlivejší na mystérium smrti, uvedomili, že aj nenarodené deti žijú svoj ľudský život a preto ich musíme chrániť, pomáhať im a modliť sa za ich zdravie a narodenie.

    Do projektu je možné sa zapojiť viacerými spôsobmi. Predovšetkým sa odporúča, aby sa 2. novembra veriaci spojili v modlitbe pri sviečkach na úmysel ochrany života. Vhodné miesta na modlenie sú najmä nemocnice, kde sa umelé potraty vykonávajú, ďalej pamätníky nenarodených, cintoríny, kríže, kostoly alebo rodinné prostredie. Pri tejto príležitosti bola vydaná aj osobitná modlitba Modlitba o úctu k životu. Odporúčajú sa aj iné duchovné aktivity konané v spolupráci s miestnym kňazom. Napríklad je možné obetovať úmysel sv. omše za šírenie kultúry života, venovať sa téme v homílii, pripojiť prosbu k modlitbám veriacich, usporiadať pobožnosť a pod. Spomienku na zomrelé a usmrtené nenarodené deti je možné vyjadriť večer 2. novembra aj umiestnením horiacich sviečok do okien našich domovov a modlitbou alebo pietnym stíšením v kruhu rodiny.

    Vonkajším symbolom spomienky na zosnulých je horiaca sviečka. Už po minulé roky vďaka aktívnemu prístupu kňazov a veriacich bolo možné v niektorých kostoloch na Slovensku podporiť projekt dobrovoľným príspevkom za originálne sviečky pripravené k tejto príležitosti. Táto možnosť je tu aj tento rok. Originálne sviečky sú označené samolepkou s odtlačkami nožičiek nenarodeného dieťaťa a nápisom „Sviečka za nenarodené deti“. Výťažok z dobrovoľných príspevkov za sviečky vo výške 1€/1ks, 2€ /1ks 5€ /1ks alebo viac bude použitý na náklady spojené s realizáciou projektu a na ďalšie projekty a činnosť Fóra života v oblasti ochrany života a rodiny.

    Projekt Sviečka za nenarodené deti môžete podporiť aj priamo zaslaním vášho príspevku na číslo účtu 0422874576/0900. V kolonke pre adresáta uveďte heslo „Sviečka“.

  2. Ahojte, rad by som poprosil niekoho, kto by vedel o moznosti ubytovania v Londyne od 15.11.2009 asi tak na 6 mesiacov, taka 3, 4 zona by bola fajn.
    Ak by bola moznost single alebo double room.
    Prosim, ozvite sa mi na radorado@gmail.com
    Dakujem, Rado

  3. Caka nas Londyn od 15.11.2009 do 24.11.2009. Ak by niekto vedel o nejakej strieske nad hlavou, pripadne malej izbicke, kde by sme mohli zlozit nase kosti na ten cas, budeme radi ak nam da vediet :) Marex, Lucy & LuChi, thx, marek@tomko.co.uk

  4. Mladá rodina žijúca v Londýne hľadá spoľahlivú a príjemnú aupair, ktorá má vzťah k deťom na 6 mesiacov pre ročné dievčatko. NÁSTUP IHNEĎ. Životopis s fotografiou posielajte na jana.andreou@hotmail.co.uk. Kontakt: 07940498321

  5. PONUKA: krasna cervena motorka (skuter) Piaggio Fly 100. Ma vzadu kufrik a v predu stit, tiez nepremokavy teply kryt na na cele telo. To vsetko za £700. 079 359 30 111. Pekny den zelam vsetkym!

  6. PONUKA: pre dievca alebo velmi slusneho chlapca. Velmi cista a pekna izba v takmer novom dome so zahradou. Byvam s l anglicankou (PA to CEO). Cena £250/mes. 30 min od Victorky vlakom, Augustina 079 359 30 111.

  7. odporucam http://www.tv-noe.cz a zive vysielanie z navstevy benedikta XVI v prahe . z zajtrajsu omsu nasho casu 8.00 krasne duchovne zazitky aj ked cez internet. jozefp.

  8. PONUKAME PRACU V RODINACH AKO AP, MH V UK RODINACH ASAP!!!!
    VEK OD 19-58 ROKOV
    VYBORNE VRECKOVE A MOZNOST STUDOVAT ANGLICTINU!!!!!
    JANETTErrjane_hutt_m@msn.com

  9. Ahojte, sme dve baby a hladame ubytko, dve izby v nejakom house share na Golders Green, Finchley Central, Brent Cross. Ozvite sa prosim ak o niecom viete…07927189131 dakujeme

  10. pokracovanie…
    ze bude super , ak mi date vediet.
    dakujem
    kikadugovic@gmail.com

Odpoveď